מחבר המאמר: admin |
ניהול התקפי חרדה; מה שחשוב לדעת כדי לעבור נכון יותר את המצבים האלו – קראו כאן.
החיים יכולים להיות מלחיצים באופן כללי, וזה עוד לפני שמדברים על סוגיות ישראליות ספציפיות כמו ענייני ביטחון, חששות מפיגועים וכן הלאה. עם כל כך הרבה דברים שקורים נון סטופ ובכל מקום, אין זה מפתיע שאנשים רבים נאבקים בחרדות מסוגים שונים. וכאשר החרדה, שמופיעה אצל כולנו במידה כזאת או אחרת, הופכת להתקף חרדה, היא עלולה להיות מפחידה ומציפה במיוחד. אם אי פעם חוויתם התקף חרדה, אתם יודעים כמה קשה להתמודדות הנושא הזה יכול להיות. בכתבה הבאה, נעבור על כמה דגשים שצריך לדעת על התמודדות עם התקף חרדה.
התקפי חרדה, הנקראים גם התקפי פאניקה, הם אפיזודות עזות של פחד שיכולות להופיע באופן פתאומי ובלתי צפוי. אפיזודות אלו בדרך כלל נמשכות מספר דקות, אם כי יש אנשים שחווים אותן לפרקי זמן ארוכים יותר. התקפי חרדה גורמים לרוב לכמה תסמינים:
· הזעה: עשויה להופיע באזורים מסוימים בגוף.
· רעד: יופיע בדרך כלל בכל הגוף ויהיה עשוי לכלול גם "נעילת" לסתות.
· קשיי נשימה: אלו בד"כ יחלפו לאחר מספר דקות, אך במקרים קיצוניים עשויים יהיו להצריך הזנת חמצן באמצעות מסכת חמצן.
· סחרחורות: זהו תסמין פחות נפוץ, אך עדיין יכול להופיע במקרים יותר קיצוניים של התקפי חרדות.
· כאבים בחזה: בין אם מדובר על כאבים בחזה נשים או אצל גברים, זהו תסמין נפוץ של התקפי חרדה ב-2 המינים.
חשוב לזכור שהתקפי חרדה אינם מסוכנים, למרות שהם יכולים להרגיש כך באותו זמן. יתרה מכך, לעיתים אנשים ממש מרגישים שהם עשויים "למות", אבל התחושה הזו היא רגשית בלבד ואינה פיזית.
אחד הדברים החשובים ביותר שאפשר לעשות כדי לנהל התקפי חרדה הוא, לזהות מה גורם להם. טריגרים יכולים להשתנות מאדם לאדם, אך הטריגרים הנפוצים כוללים בד"כ:
· גנטיקה - אם קרוב משפחה סובל מהפרעת פאניקה, יש לאדם סיכוי גבוה פי 5 לחלות גם.
· חוויה טראומתית - אנשים אשר מתמודדים עם PTSD בד"כ נוטים יותר להתקפי חרדה, אך גם אנשים אשר חוו אירוע טראומתי ולא בהכרח מוגדרים בתור פוסט טראומתיים.
· לחץ כרוני – בין אם בעקבות העבודה או בגלל נסיבות אישיות, משפחתיות וכולי, לחץ באופן קבוע בהחלט יכול לגרום להתקפי חרדה.
· בעיות בריאותיות - קפאין, אלכוהול ו\או שימוש בסמים (גם קלים) יכולים להוביל לבעיות בריאותיות ולגרום להתקפי חרדה, אבל גם בעיות בריאותיות שאינן קשורות בשימוש בסמים ואלכוהול יכולות להוביל להתקפים אלו.
ברגע שאתם יודעים מה מעורר את התקפי החרדה שלכם, אתם יכולים לנקוט בצעדים כדי להימנע מהם או למזער את השפעתם. לדוגמה, אם אתם יודעים שקפאין הוא טריגר עבורכם, ייתכן שתרצו להגביל את הצריכה שלכם או לעבור לאפשרות נטולת קפאין. אולי זה יהיה קצת פחות טעים, אבל ייתכן שעדיף לכם.
אפשר לנסות להתמודד עם התקפי חרדה בדרכים שונות, בעוד כי כל דרך עשויה לעבוד אחרת עבור אנשים שונים. במילים אחרות, אין טכניקת התמודדות אחת שמתאימה לכולם, כך שניתן לנסות לבחור באסטרטגיות תרגילי נשימה ותרגול של מדיטציות ומיינדופלנס, כמו גם להשיג תמיכה מקצועית רגשית, לבצע פעילות גופנית שמפחיתה רמת סטרס ולחץ ועוד. כמו כן, חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת וכן להפחית שימוש בסוכר וקפה, כי ממריצים אלו נחשבים כטריגרים לחרדות. אבל, למרות הטכניקות המועילות הנ"ל, אם אתם מגלים שהתקפי חרדה מפריעים לכם בחיי היומיום, ייתכן שהגיע הזמן לפנות לעזרה מקצועית.
התמודדות עם התקף חרדה יכולה להיות אתגר ענק, זה נכון, אבל יש צעדים שאפשר לנקוט בהם כדי לנהל את ההתקפים האלו ביעילות טובה יותר. כאמור, הצעד הראשון הוא לנסות להבין ולהגדיר מה מעורר את התקפי החרדה שלכם, ולאחר מכן, פיתוח אסטרטגיות התמודדות, פנייה לעזרה מקצועית בעת הצורך, ותרגול של טכניקות שונות עבור טיפול עצמי. בסופו של דבר, אתם יכולים להשתלט על החרדה ולחיות חיים רגועים יותר, רק חשוב לזכור, אתם לא לבד בסירה הזאת, ויש מסגרות רבות ושונות של תמיכה כדי לעזור לכם לאורך כל הדרך.
עודד
הנך נמצא כאן: התמודדות עם התקף חרדה.
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4817 20198 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |