אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » בריאות הנפש » למה לבחור בטיפול התנהגותי קוגניטיבי?

למה לבחור בטיפול התנהגותי קוגניטיבי?

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: בריאות הנפש
המאמר נקרא 1217 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



הפסיכיאטר לאון גרינהאוס מוצא לא מעט סיבות למה לבחור בטיפול התנהגותי- קוגניטיבי, חלקן במאמר שלפניכם.מה הופך את שיטת הטיפול ההתנהגותית- קוגניטיבי, אשר נקראת גם שיטת CBT, לכל כך רווחת בשנים האחרונות בקרב המטפלים בסוגים שונים ורבים של בעיות נפשיות? ד"ר גרינהאוס, פסיכיאטר בעל שם באבחון וטיפול בחרדה, הפרעות קשב וריכוז, דיכאון ומאניה- דיפרסיה פורט את התשובות.טובים השניים מן האחדטיפול התנהגותי קוגניטיבי הינו כאמור שילוב של שתי גישות טיפוליות, ההתנהגותית והקוגניטיבית. השיטה מציעה טיפול מובנה, ממוקד מטרות והדרגתי ותחילתו בפן הקוגניטיבי.ראשיתו של הטיפול היא בהכרה של הקשרים שיצר המטופל בין אירועים המעוררים בו דפוסי חשיבה קבועים לבין התגובות הנלוות להם, בין אם מדובר על תגובות רגשיות או על תגובות פיזיולוגיות או התנהגותיות. ההכרה בקשרים אלו היא המאפשרת למטופל לזהות היכן הוא טועה בפירוש שהוא מייחס לכל אירוע ואירוע.בתום השלב הראשון מתחיל השלב השני בו המטופל לומד כיצד ביכולתו להעניק פירושים שונים לאותם האירועים. פירושים חדשים אלו יהיו אובייקטיבים יותר ומכאן שגם בעלי קשר חזק יותר למציאות.בשלבים הבאים המתבססים על הגישה ההתנהגותית נלמדים דפוסי התנהגות חדשים ורצויים יותר עבור המטופל, ואשר יהפכו עם הזמן לדפוסים הטבעיים החדשים עבורו.שיטה אחת, בעיות רבות לההטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי הפך נפוץ במיוחד בשל היותו רלוונטי לטיפול בקשת רחבה של בעיות נפשיות, בכלל זה טיפול בחרדה, דיכאון ואפילו בעיות ממוקדות יותר כגון התמכרויות וכיוצא בזה. בכל אחד מן המקרים המטופלים יש להתאים את הטיפול לבעיה הנידונה.לצורך כך יש לפי דבריו של ד"ר לאון גרינהאוס לשלב לא פעם בין טיפולים. כך את הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי נהוג לשלב עם טיפול תרופתי, עם טיפול בביופידבק, טיפול בגרייה מגנטית ואחרים.דוגמא להבדלים אלו ניתן להדגים בהבדל בין מטופלים הסובלים מחרדה חברתית (לחץ למעבר). לאלו הסובלים למשל מהפרעה טורדנית כפייתית. במקרה הראשון למשל די יהיה בטיפול התנהגותי- קוגניטיבי בו ילמד המטופל דרכי תגובה שונות למצבים הנוטים לעורר בו חרדה.לעומת זאת, במקרים כגון התמודדות עם הפרעה טורדנית כפייתית (להרחבה בנושא) שילוב של טיפול תרופתי עם הטיפול ההתנהגותי- קוגניטיבי יניב תוצאות טובות יותר עבור המטופל.הרווח כולו של כולםמחקרים רבים בארץ ובעולם הכתירו את הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי כשיטת הטיפול היעילה ביותר, אף יותר מהטיפול הפסיכולוגי הכה שגור (מעוניין בפרטים נוספים?). בנוסף לכך, השיטה נחשבת למשתלמת ביותר עבור המטופל.הכוונה היא, מסביר ד"ר גרינהאוס כי לשיטה יש את היחס הטוב ביותר כיום בין העלות הכספית של הטיפול לבין התועלת שהוא מניב עבור המטופל. זאת, יחד עם היתרונות הטיפוליים של השיטה מסבירים את מעמדה הפופולארי ההולך וגדל.נסו זאת בעצמכםד"ר גרינהאוס מסכם את דבריו ואומר כי הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי מציע למטופל ליווי תומך של המטפל לאורך כל שלבי הטיפול, כל שעליו לעשות, וזהו הצעד הקשה באמת, הוא לפנות לקבלת טיפול.


אודות מחבר המאמר:

מיינדקליניק



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר למה לבחור בטיפול התנהגותי קוגניטיבי? תגובות למאמר למה לבחור בטיפול התנהגותי קוגניטיבי?

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר למה לבחור בטיפול התנהגותי קוגניטיבי?. רוצה להיות הראשון? לא ניתן להגיב למאמר זה בשלב זה. התגובות סגורות.

מאמרים נוספים בנושא בריאות הנפש

התמודדות עם התקף חרדה
תקשור זה ביטוי מיסטי שיוצר תקשורת אנרגטית בין היועץ לבין הנועץ.
טיפול פסיכולוגי – חלון לנפש
טיפול פסיכולוגי – בראש ובראשונה
טיפול פסיכולוגי – מי שעומד מאחורי ומצדדיי ותומך בי
טיפול פסיכולוגי – לא רק כשקשה
ספא בראשון לציון – כיף בעיר היין
חמאם טורקי – הנאה חמימה
מכון ספא בחולון – תתרגלו לאיכות
חבילות של נופש
למה לבחור בטיפול התנהגותי קוגניטיבי?
הדרכת הורים- הצבה של גבולות בגיל הרך
הפרעת אישיות גבולית: היכן עובר הגבול?
ADHD– ריטלין, סטרטרה, דקסדרין או טיפול טבעי
הפרעות חרדה - כיצד הן מגיעות?

הנך נמצא כאן: למה לבחור בטיפול התנהגותי קוגניטיבי?.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.