אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » בריאות הנפש » רצונות מנוגדים - ממה הם נובעים ומה עושים?

רצונות מנוגדים - ממה הם נובעים ומה עושים?

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: בריאות הנפש
המאמר נקרא 904 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



רצונות מנוגדים - ממה הם נובעים ומה עושים?

רצונות מנוגדים, הוא מצב, שבו יש לאדם רצונות שונים, שלא מסתדרים אחד עם השני. כאשר מצד אחד האדם רוצה לעשות משהו אחד, אבל מהצד השני הוא רוצה גם לא לעשות אותו אלא לעשות משהו אחר, הרי שיש כאן רצונות מנוגדים. ואין צורך להביא דוגמאות, כי לא חסרות כאלו. והשאלה היא, איך נוצר המצב הזה, שבו יש לאדם רצונות מנוגדים? ומה עושים במקרה כזה?

והתשובה היא, כי כל מחלוקת ומריבה שיש בעולם שורשה בחוסר הבנה טובה, של הצדדים אחד את השני. כי האמת, היא תמיד אחת. וכאשר שני צדדים מתווכחים זה עם זה, בוודאי שקיימת אמת כלשהי שמבחינתה, או שאחד מהם צודק, או ששניהם טועים, או שכל אחד מהם צודק במקרה אחר. אבל האמת כמובן היא אחת.

ואילו ידעו שני הצדדים את האמת האחת, הרי שלא היה שום ספק ושום מחלוקת. ולדעת את האמת האובייקטיבית, פירושו הוא הבנה. דהיינו להבין את הדברים כפי מה שהם, בלי פירושים מיותרים. וכאשר הצדדים לא מבינים מספיק טוב את עצמם ואת הצד שמנוגד להם, על ידי זה נוצרת מחלוקת. כי אילו הבינו שני הצדדים את עצמם באמת, הרי ששניהם היו צריכים לראות את האמת וממילא להסכים. כך שכל מחלוקת שורשה בחוסר הבנה.

ובמאמר מוסגר נוסיף, כי ישנם מצבים, שבהם צד אחד כן מבין את עצמו וכן יודע את האמת, ורק הצד השני לא מבין את עצמו ואת האמת. ובמקרה כזה, המחלוקת והמריבה היא חד צדדית, והיא רק של האדם הטועה, עם האדם הצודק. כי האדם שבאמת צודק, הוא אף פעם לא יריב עם זה שטועה. כי מאחר שהוא בטוח שהוא צודק, ממילא הוא לא זקוק לאישור של זה שטועה. אבל זה שטועה ושלא בטוח בדרך שלו, הוא זה שחולק על הצד השני. כך שלפעמים יש מחלוקת רק של צד אחד על חברו, כאשר חברו נמצא באמת, והוא לא חלק מהמחלוקת.

וכאשר יש אצל האדם רצונות שונים שנוגדים זה את זה, הרי שזה נובע רק מחמת חוסר הבנה. כי כאשר האדם לא מבין מספיק טוב את עצמו, על ידי זה יש אצלו רצונות מנוגדים וקשה לו לקבל החלטה. וכאשר האדם מבין טוב יותר את עצמו, על ידי זה הוא מסוגל להגדיר טוב יותר, מה באמת הוא רוצה, והוא מסוגל להחליט טוב יותר, באיזו אפשרות לבחור.

וגם אם אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, הרי שכן אפשר לקבל החלטה, האם לאכול את העוגה, או להשאיר אותה שלמה. וכאשר האדם צריך לבחור בין אפשרויות שונות, גם אם האפשרויות האלו לא אידיאליות מבחינתו, וגם אם הוא היה מעדיף שתהיה אפשרות נוספת, הרי שבסופו של דבר, מאחר שכרגע אין אפשרות נוספת, ומאחר שצריך לקבל החלטה כלשהי, הרי שהדרך הנכונה לקבל אותה, היא על ידי זה שהאדם מבין היטב את סדר העדיפויות שלו בחיים.

וכאשר האדם מבין טוב יותר את מה שבאמת חשוב לו, ומבין טוב יותר את סדר העדיפויות שלו בחיים, על ידי זה הוא מסוגל לקבל החלטות בצורה קלה יותר, על ידי זה שברור לו טוב יותר, מה באמת חשוב לו.

ולכן, הדרך להתמודד עם רצונות מנוגדים היא על ידי הבנה. דהיינו על האדם לנסות להבין את עצמו טוב יותר. ואיך? על ידי זה שהאדם מנסה להבין את השורש של הרצונות שלו, ולפי זה הוא מבין, איזה רצון חשוב יותר מהרצון השני.

ונסביר: כאשר יש לאדם רצונות שונים שמנוגדים זה לזה, עליו לנסות לקחת את כל אחד ואחד מהרצונות השונים שלו, ולנסות להבין עם עצמו, למה בכלל הוא רוצה את הרצון הזה. ועל האדם לנסות לגלות את הסיבה שבגללה הוא רוצה את הדבר. ואחרי שהאדם מבין ממה הרצון שלו נובע, עכשיו עליו לנסות לעשות את אותה הבדיקה גם על שאר הרצונות שלו.

וכאשר האדם מנסה להבין את הסיבה הפנימית שבגללה הוא רוצה את הרצונות שלו, על ידי זה הוא מתחבר לפנימיות של עצמו, ועל ידי זה הוא מבין את עצמו טוב יותר, וממילא הוא מבין טוב יותר מה נכון לו לעשות. עד שכל הרצונות המנוגדים נעלמים, ונשארת רק הסכמה ושלום.

ונסכם: הדרך להתמודד עם רצונות שונים שכל אחד מהם מושך לכיוון אחר, היא על ידי זה שהאדם מנסה להבין טוב יותר את עצמו. ועל ידי זה, סדר העדיפויות של האדם מתבהר, ואז קל לו יותר לבחור במה שטוב לו.

ראה גם:

* כיצד להימנע מקונפליקט בין הרצונות שלך ?.

המאמר מאת להצליח בכח המחשבה

הכנס לאתר וקרא עוד מאמרים על הצד השני, יעוץ, מחלוקות, התמודדות ועוד ...



דירוג המאמר: 1.0

תגובות למאמר רצונות מנוגדים - ממה הם נובעים ומה עושים? תגובות למאמר רצונות מנוגדים - ממה הם נובעים ומה עושים?

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר רצונות מנוגדים - ממה הם נובעים ומה עושים?. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא בריאות הנפש

התמודדות עם התקף חרדה
תקשור זה ביטוי מיסטי שיוצר תקשורת אנרגטית בין היועץ לבין הנועץ.
טיפול פסיכולוגי – חלון לנפש
טיפול פסיכולוגי – בראש ובראשונה
טיפול פסיכולוגי – מי שעומד מאחורי ומצדדיי ותומך בי
טיפול פסיכולוגי – לא רק כשקשה
ספא בראשון לציון – כיף בעיר היין
חמאם טורקי – הנאה חמימה
מכון ספא בחולון – תתרגלו לאיכות
חבילות של נופש
למה לבחור בטיפול התנהגותי קוגניטיבי?
הדרכת הורים- הצבה של גבולות בגיל הרך
הפרעת אישיות גבולית: היכן עובר הגבול?
ADHD– ריטלין, סטרטרה, דקסדרין או טיפול טבעי
הפרעות חרדה - כיצד הן מגיעות?

הנך נמצא כאן: רצונות מנוגדים - ממה הם נובעים ומה עושים?.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.