אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » כספים ופיננסים » עקרונות לניהול סיכון אשראי

עקרונות לניהול סיכון אשראי

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: כספים ופיננסים
המאמר נקרא 683 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



 

1.      בעוד שמוסדות פיננסיים התמודדו עם קשיים לאורך השנים ממספר סיבות, הגורם העיקרי לבעיות בנקאיות חמורות ממשיך להיות קשור ישירות לתקני אשראי רפויים עבור לווים וצדדים שכנגד, ניהול סיכוני תיקים לקוי או חוסר תשומת לב לשינויים. בנסיבות כלכליות או אחרות שיכולות לגרום להידרדרות במצב האשראי של צדדי הנגד של הבנק. חוויה זו שכיחה הן במדינות G-10 והן במדינות שאינן  G-10

 

2.      סיכון אשראי מוגדר בפשטות כפוטנציאל כי לווה בנק או צד שכנגד לא יעמוד בהתחייבויותיו בהתאם לתנאים המוסכמים. מטרת ניהול סיכוני האשראי היא למקסם את שיעור התשואה המותאם לסיכון של הבנק על ידי שמירה על חשיפת סיכוני אשראי בפרמטרים מקובלים. בנקים צריכים לנהל את סיכון האשראי הגלום בתיק כולו, כמו גם את הסיכון בזיכוי או עסקאות בודדים. על הבנקים לשקול גם את היחסים בין סיכון אשראי לסיכונים אחרים. ניהול אפקטיבי של סיכון אשראי הוא מרכיב קריטי בגישה מקיפה לניהול סיכונים וחיוני להצלחה ארוכת טווח של כל ארגון בנקאי

 

3.      עבור מרבית הבנקים, הלוואות הן המקור הגדול והברור ביותר של סיכון אשראי; עם זאת, מקורות אחרים לסיכון אשראי קיימים לאורך כל פעילויותיו של בנק, לרבות בספר הבנקאות ובספר המסחר, וגם על המאזן ומחוצה לו. בנקים מתמודדים יותר ויותר עם סיכון אשראי (או סיכון של צד נגדי) במכשירים פיננסיים שונים שאינם הלוואות, לרבות קבלות, עסקאות בין בנקאיות, מימון סחר, עסקאות מט"ח, חוזים עתידיים פיננסיים, החלפות, אג"ח, מניות, אופציות, ובהרחבת ההתחייבויות, ערבויות והסדר עסקאות.

 

4.      מכיוון שהחשיפה לסיכון אשראי ממשיכה להיות המקור המוביל לבעיות בבנקים ברחבי העולם, הבנקים והמפקחים עליהם צריכים להיות מסוגלים להפיק לקחים מועילים מהניסיון העבר. כעת על הבנקים להיות מודעים לעומק הצורך בזיהוי, מדידה, פיקוח ובקרה של סיכון אשראי וכן לקבוע כי הם מחזיקים הון הולם כנגד סיכונים אלה וכי הם מקבלים פיצוי הולם על הסיכונים שנגרמו. ועדת באזל מוציאה מסמך זה במטרה לעודד את המפקחים על הבנקים ברחבי העולם לקדם פרקטיקות תקינות לניהול סיכון אשראי. למרות שהעקרונות הכלולים במאמר זה חלים באופן הברור ביותר על עסק ההלוואות, יש ליישם אותם על כל הפעילויות בהן קיים סיכון אשראי.

5.      שיטות העבודה הקבועות במסמך זה מתייחסות ספציפית לתחומים הבאים: (i) הקמת סביבת סיכון אשראי מתאימה; (ii) לפעול בתהליך מתן אשראי תקין; (iii) קיום הליך ניהול מדידה, מדידה ופיקוח מתאים; ו (iv) הבטחת בקרה נאותה על סיכון האשראי. אף כי נוהלי ניהול סיכוני אשראי ספציפיים עשויים להיות שונים בין הבנקים בהתאם לאופי והמורכבות של פעילויות האשראי שלהם, תוכנית ניהול סיכוני אשראי מקיפה תעסוק בארבעת התחומים הללו. יש ליישם גם פרקטיקות אלה בשילוב עם נהלים קוליים הקשורים להערכת הנכס איכות, הלימות ההפרשות והעתודות וגילוי סיכון אשראי, אשר כל אלה טופלו במסמכים אחרים האחרונים של ועדת באזל.

6.      הגישה המדויקת שנבחרה על ידי מפקחים פרטניים תלויה בשלל גורמים, לרבות טכניקות הפיקוח שלהם באתר וגם מחוץ לאתר והדרגה שבה משתמשים גם מבקרי חוץ בתפקיד הפיקוח, אך כל חברי ועדת באזל מסכים כי יש להשתמש בעקרונות המפורטים במאמר זה בהערכת מערכת ניהול סיכוני האשראי של הבנק. הציפיות הפיקוחיות על גישת ניהול סיכוני האשראי המשמשות בנקים פרטיים צריכות להיות הולמות את היקף פעילותו של הבנק והתחכום בו. עבור בנקים קטנים יותר או מתוחכמים יותר, המפקחים צריכים לקבוע כי גישת ניהול סיכוני האשראי הנהוגה מספיקה לפעילותם וכי הם החדירו משמעת מספקת של החזר סיכונים בתהליכי ניהול סיכוני האשראי שלהם. הוועדה קובעת בסעיפים II עד VI לעיתון, עקרונות להחלת רשויות הפיקוח על הבנקים בהערכת מערכות ניהול סיכוני האשראי של הבנק. בנוסף, הנספח מספק סקירה של בעיות אשראי הנפוצות על ידי המפקחים.

7.      מקרה ספציפי נוסף של סיכון אשראי נוגע לתהליך של הסדרת עסקאות פיננסיות. אם צד אחד של עסקה מסולק אך הצד השני נכשל, עלול להיווצר הפסד השווה לסכום העיקרי של העסקה. גם אם צד אחד פשוט מאחר להתיישב, הצד השני יכול להפסיד הפסד הנוגע להזדמנויות השקעה שהוחמצו. סיכון הפשרה (כלומר, הסיכון שהשלמת עסקה פיננסית או הסדרה לא תתרחש כצפוי) מכיל אפוא מרכיבי נזילות, שוק, סיכון תפעולי ומוניטין כמו גם סיכון אשראי. רמת הסיכון נקבעת על ידי ההסדרים הספציפיים ליישוב. גורמים בהסדרים כאלה שמשפיעים על סיכון האשראי כוללים: עיתוי החלפת הערך; סופיות תשלום / הסדר; ותפקיד מתווכים ומסלקות

8.      מסמך זה פורסם במקור להתייעצות ביולי 1999. הוועדה אסירת תודה לבנקים המרכזיים, לרשויות הפיקוח, לאיגודי הבנקאות ולמוסדות שהגישו הערות. הערות אלה הודיעו על הפקת גרסה סופית זו של העיתון.

9.      BDI שלילי מקשה על קבלת הלוואת משכנתא.

10. בי די אי שלילי אפשר למחוק


אודות מחבר המאמר:




אשלי כהן




דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר עקרונות לניהול סיכון אשראי תגובות למאמר עקרונות לניהול סיכון אשראי

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר עקרונות לניהול סיכון אשראי. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא כספים ופיננסים

מניעת הכחשת עסקה
למה חשוב לקרוא מדי פעם כתבות פיננסים וכלכלה
מי הכי צריך את שירותיו של רואה חשבון?
הסדר החוב של ישראל - סולל דרך או דוגמא יוצאת דופן?
הקשר בין הר הביטוח לבין כפל ביטוחים
בדיקת דירוג האשראי
עקרונות לניהול סיכון אשראי
גז טבעי בישראל – היסטוריה בהתהוות
הבנקים הגדולים והעסקים הקטנים
כלים לזכייה במפעל הפיס – מועדון סמארט ווינרס
הערכת שווי הוגן לחברות
הלוואות אקספרס חוץ בנקאיות
חשיבות ניהול תקציב משפחתי ושליטה בהוצאות
משרדי גבייה
שימוש בשירותי קופה רושמת בעסקים

הנך נמצא כאן: עקרונות לניהול סיכון אשראי.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.