אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » מערכת המשפט » אי הרשעה

אי הרשעה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: מערכת המשפט
המאמר נקרא 931 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



בית המשפט בדרך כלל ירשיע נאשם בין אם הנאשם הודה במה שיוחס לו בכתב האישום, ובין אם נמצא אשם על ידי בית המשפט אחרי שמיעת עדויות.

חריג לכלל זה, במקרים מסוימים ובהתקיים קריטריונים שנקבעו בפסיקה, יורה בית המשפט כי הנאשם לא יורשע בדין ולחובתו לא תרשם הרשעה פלילית.

לבחירה באי הרשעה סיבות רבות, ברם, הרעיון העיקרי מאחורי הגיון זה של המחוקק, הנו להימנע מהכתמת שמו של אזרח שבדרך כלל התנהגותו היא נורמטיבית בהרשעה הפלילית, על כל ההשלכות החברתיות והתעסוקתיות שנלוות אליה.

תיקים פליליים ששייכים לקטגוריה של תיקי אלימות במשפחה או כמו שהם מכונים על ידי גורמי אכיפת החוק- תיקי אלמ"ב, הם תיקים שלא בהכרח מאופיינים בנאשמים ששייכים לחתך סוציו-אקונומי כזה או אחר. תיקים מסוג זה נפתחים כנגד נאשמים מכל רובדי האוכלוסייה.

גם תיקי אלימות במשפחה אפשרי שיסתיימו בלי הרשעת הנאשם, אם הוא עומד באותם כללים אשר קבעה הפסיקה שבהתקיימם או שבהתקיים מרביתם תיתכן אי הרשעתו של הנאשם בדין.

כאמור לעיל, הסיבות בגינן איפשר המחוקק את אי הרשעתו של נאשם בדין הן מקרים בהם יש נסיבות מיוחדות וחריגות, שיש ביכולתן ליצור יחס בלתי סביר בין חשיבות הרשעת נאשם לבין רמת הפגיעה בו כתוצאה מן ההרשעה. במקרים חריגים אלו, עשויה להתקיים הצדקה לעשיית שימוש בסמכות השיפוטית של אי-הרשעה.

אם נרצה לבחון נסיבות אלו יש לבדוק כמה דברים:להתחשב במשמעותה של העבירה שנעברה מבחינת הנורמות החברתיות לבחון את זהותו של עובר העבירה ואת מעמדו הציבורי לבדוק באיזו מידה זהותו משפיעה על עוצמת הפגיעה שנגרמה מהעבירה על המערכת הציבוריתמה תהיה השפעתה של אי ההרשעה על ההליך הפלילי בכללותומהו המסר החברתי שמתקבל ממנה במקרה דנן

כדאי לציין כי סמכות זו של בית המשפט יכולה להתממש גם אם בית המשפט כבר הרשיע את הנאשם אך טרם גזר את דינו, באמצעות ביטול ההרשעה והמרתה באי הרשעת הנאשם, בין אם יש סנקציה נוספת בצידה של אי ההרשעה ובין אם לאו. מיותר לציין כי לא ניתן לגזור עונש של מאסר כלשהו על הנאשם, לרבות עונש מאסר על תנאי, אם ההליך מסתיים באי הרשעה.

בייצוג נאשמים בתיקים פליליים, חשוב מאוד להדריך את הנאשם בהבנת המשמעות של אי הרשעה. לא אחת יידרש הנאשם להציג מסמכים המעידים על הטענות הנטענות מטעמו שיש בהם להצדיק את אי הרשעתו. כמו כן לרוב יידרש לעבור הליך שיקומי בהדרכתהנחיית גורמי רווחה ו/או גורם חיצוני אחר המתמחה בטיפול בתחום בו עבר הנאשם את העבירה. אי לכך ובהתאם לזאת, שיתוף הפעולה מצידו של הנאשם הוא קריטי, והכנה נכונה מצד הסנגור עשויה לסייע רבות.

הוגש נגדך כתב אישום, והרשעה בפלילים תהרוס לך את הקריירה, או תביא לאובדן מקום העבודה, אתה מוזמן להתייעץ עם משרדנו על סיכויי התיק ללא הרשעה.


אודות מחבר המאמר:

למידע נוסף בקרו  באתרנו:עורך דין אבי אילון  - אלימות במשפחה , אלימות נשים , דיני משפחה



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר אי הרשעה תגובות למאמר אי הרשעה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר אי הרשעה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא מערכת המשפט

על בית הדין הרבני 2023
עורך דין מסחרי
דנה תדמור מציגה: מצלמות סמויות - לתעד כל רגע במעקב
הליכים משפטיים מול משרד המסחר והתעשייה
איפה מוצאים עורך דין תמ"א 38?
עריק מילואים- על מה מדובר?
הסכם ממון וחשיבותו
קצין התגמולים, יו"ר ועדות רפואיות, הוועדות הרפואיות אינם מעל החוק
למה אנחנו צריכים עורכי דין?
עורך דין פלילי - הסודות נחשפים
אופי העבודה של עורך דין
חוקר פרטי רגע לפני שיהיה מאוחד
הליך פשיטת רגל – בין הפטיש לסדן
הליך פשיטת רגל – בין הפטיש לסדן
הליך פשיטת רגל – בין הפטיש לסדן

הנך נמצא כאן: אי הרשעה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.