אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » מערכת המשפט » על בית הדין הרבני בישראל

על בית הדין הרבני בישראל

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: מערכת המשפט
המאמר נקרא 945 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



מאמר זה יעסוק ברובו על מערכת החקיקה דהיינו בית הדין הרבני שהרי כמו בית המשפט לענייני משפחה יכול גם הוא לעסוק בכל הקשור לעניין גירושין, הסכם גירושין, משמורת, מזונות וכד'. אם כן בית הדין הרבני הינו חלק ממערכת המשפט בישראל שכוללת גם בתי דין דתיים שפוסקים על פי הלכת ישראל דהיינו הלכה יהודית או משפט עברי.

בחוקי מדינת ישראל ניתנת לידי בית הדין הרבני שכאמור קשור בעניין גירושין, הסכם גירושין, משמורת ילדים לרבות פסיקת מזונות או שלום בית וכד' סמכות שיפוט בגין הדברים הרשומים לפנינו ועל פי הדת היהודית כמובן, סמכות בדיני אישות בתנאים מסוימים ואפילו בכל הקשור בעניין של גיור. הסמכות הנוספת שיש לבית הדין הרבני קשורות כפי הנאמר בכל הקשור לנישואין או גירושין וכמובן סמכות בעניינים שקשורים בדת.

הגוף האחראי על בתי הדין הרבניים הוא מועצת הרבנות הראשית. בראש המערכת של בתי הדין הרבניים, ניצב בית הדין הגדול לערעורים בירושלים, בראשותו של אחד משני הרבנים הראשיים לישראל. אם כן השופט בבית דין רבני יקרה דין והוא יהיה ממונה לכל הקשור בועדת מינויים ברשותו כמובן של שר המשפטים. אם נעיין היטב נבין כי לרוב יושבים בהרכב של שלושה שופטים אבל במקרים יוצאי דופן ובהסכמת שני צדדים אפשר לשפוט גם בנוכחות דין אחד.

אם כן כשאנו רוצים לעסוק בנישת גירושין לרבות הסכם גירושין, עניין דתי, משמורת ילדים, מזונות וכד' שהרי בישראל קיימים תריסר בתי דין רבני הפרוסים ברחבי הארץ ואפילו בית דין שקשור רק בגיור. בשביל ערעורים נפנה תמיד לבית הדין הרבני הגדול לערעור בירושלים ושם יושבים אחד משני רבנים ראשיים לישראל שמכהנים בהתאם ואחראים למעשה על כל מערכת המשפט הקשורה ברבנות בישראל.מעמדם, סמכותם ודרכי מינויים והדחתם של הדיינים מוסדר בחוק באמצעות "חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין), תשי"ג-1953  ובאמצעות "חוק הדיינים" משנת 1955.

אם כן רק אדם שהוסמך לרבנות על ידי מומחה מוסד או תורני שמועצת הדת מכירה בו והינו מעל גיל 30 או היה נשוי בעבר ואורח חייו ואופי החיים אותם ניהל או מנהל הולמים את המעמד וכמובן מעבר בחינות של הרבנות יהיה מועמד מתאים לתפקיד של דיין בפועל.על פי חוק זה נקבע כי מועצת הרבנות הראשית הסמכות הן להסמיך והן לבטל את ההסמכה לדיינות במקרה שהתברר כי אורח חייו אינו תואם את הציפיות מדיין בישראל. אם כן גם על מנת להיות חלק מהמערכת השיפוטית המכונה בית הדין הרבני לא פשוט הדבר וחובה על אותם דיינים לעמוד בקריטריונים המוצבים להם על מנת למלא את התפקיד ההולם בכבוד הראוי לו בלבד.


אודות מחבר המאמר:

אלי גולדמן



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר על בית הדין הרבני בישראל תגובות למאמר על בית הדין הרבני בישראל

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר על בית הדין הרבני בישראל. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא מערכת המשפט

על בית הדין הרבני 2023
עורך דין מסחרי
דנה תדמור מציגה: מצלמות סמויות - לתעד כל רגע במעקב
הליכים משפטיים מול משרד המסחר והתעשייה
איפה מוצאים עורך דין תמ"א 38?
עריק מילואים- על מה מדובר?
הסכם ממון וחשיבותו
קצין התגמולים, יו"ר ועדות רפואיות, הוועדות הרפואיות אינם מעל החוק
למה אנחנו צריכים עורכי דין?
עורך דין פלילי - הסודות נחשפים
אופי העבודה של עורך דין
חוקר פרטי רגע לפני שיהיה מאוחד
הליך פשיטת רגל – בין הפטיש לסדן
הליך פשיטת רגל – בין הפטיש לסדן
הליך פשיטת רגל – בין הפטיש לסדן

הנך נמצא כאן: על בית הדין הרבני בישראל.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.