אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » דיני תעבורה » חשוב לדעת - דיני תעבורה

חשוב לדעת - דיני תעבורה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: דיני תעבורה
המאמר נקרא 962 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



תחום התעבורה במדינת ישראל הינו חלק מתחום של משפט פלילי. נהגים רבים נוטים להקל ראש בעבירות תנועה, אולם בשנים האחרונות חוקי האכיפה והעונשים הניתנים בבתי המשפט הפכו מחמירים במיוחד בכל הנוגע לעבירות תעבורה מסוימות. הנהיגה על הכבישים, והשהייה על הכביש בכלל, הפכה לפעולה מסוכנת ומסכנת חיים, תופעת הקטל בכבישים וצמצום התאונות באופן כללי, הביאו עמם החמרה ממשית בענישה.במצב זה, בתי המשפט עלול לגזור עונשים חמורים על עברייני תנועה, כך שכיום מומלץ ביותר לפנות לקבלת סיוע משפטי על ידי עורכי דין המתמחים בדיני תעבורה, בכל מקרה בו הינך עומד בפני משפט תעבורה. אבל ישנם דברים בסיסיים שכל נהג בישראל צריך לדעת, וכדאי שעה אחת קודם.

במעמד בתי משפט:

    דיני התעבורה הינם חלק מהמשפט הפלילי. אם זומנת, הן על ידי המשטרה והן על ידי בית המשפט- תתייצב. רשיון הנהיגה חשוב עד מאוד, אל תיזכר בכך רק לאחר שהוטלה עליך כבר הפסילה.  אם זומנת לדיון בבית המשפט, קח יום חופש (אם ניתן), זה רחוק מקופת חולים ובשעת הדיון שלך יש עוד עשרות משפטים.  הגיע תורך להגיע לדוכן ולעמוד אל מול השופט, אל תחשוש, לגיטימי לחלוטין לבקש דחייה לפגישה עם עורך דין מבלי להשיב לאישום במועד זה. כלומר, להימנע מלענות מודה/ כופר. הזכות להיוועצות עם עורך דין הינה זכות יסוד. עמוד על כך.  עורך דין תעבורה אינו שופט ולא קובע את תוצאות המשפט, אך עורך דין טוב יכול להשפיע רבות ולהוות גורם חשוב ביותר.  הימנעות מייצוג על ידי עורך דין תעבורה יכול להיות חסכוני בטווח הקצר אך יקר מאוד בטווח הארוך.  חשוב היטב על כל מלה שהינך אומר בבית המשפט לפני אומרה, זה בטוח ישמש נגדך / בעדך בסיומו. ישנן עבירות רבות שמחייבות את בית המשפט להטיל פסילת מינימום אם כתב האישום לא ישונה/ יתוקן, הימנע מלהגיע לבית המשפט ללא ייעוץ. במידה ואין המדובר בעבירה קלה מאוד, הימנע מלהיפגש לבדך עם התביעות בתחנת המשטרה, זאת מאחר ולאחר הפגישה איתך, לא יציעו הסדר מקל יותר מהסיבות הברורות. גם אם עורך הדין הגיע עם המשטרה לעסקת טיעון, יש לאשרה בבית המשפט. השופט אינו מחויב לה ואף מזהיר את הצדדים שהוא רשאי לא לכבדה. נפסלתם מלנהוג על ידי בית המשפט, דאגו להפקיד רישיונכם/ תצהיר+ אישור משרד רישוי- במזכירות בית המשפט, שכן אחרת מניין הפסילה לא יחל.  נפסלתם מלנהוג על ידי קצין, גשו מיד לעורך דין או הגישו בקשה לביטול פסילה מנהלית, ישנה אפשרות ממשית להשבת הרשיון בתקופה הפחותה מזמן הפסילה שהטיל עליכם גם בעבירות חמורות.  נהיגה בזמן פסילה הינה מהעבירות החמורות בפקודת התעבורה - הגוררת פסילות ארוכות מאוד, מאסר על תנאי ואף מאסרים בפועל.

במעמד משטרת ישראל:

    נעצרת על די שוטר, אל תמהר להודות בעבירה, בכל מקרה ומקרה ישנם ליקויים ראייתיים העלולים להביא לזיכוי מוחלט או להסדר מקל. קרא בעיון את אשר נכתב בדוח עוד לפני חתימתך, הדברים ישמשו נגדך בבית המשפט.  אם יש לצדכם נוסעים או עדים, והם מכחישים את ביצוע העבירה, יש לדאוג שפרטיהם יירשמו בעת רישום הדו"ח ואף דבריהם. תשלום דוח משטרה, בין אם ניתן במעמד כתיבתו ובין אם נשלח בדואר, כמוהו כהודאה באשמה.  במהלך 90 הימים מעת קבלת הדוח הינך חייב להגיש בקשה להישפט או לשלמו. • קיבלת מספר דוחות, ישנם מצבים בהם ניתן לאחדם ולחסוך נקודות.  אל תשכח: צבירת נקודות תביא להשתתפות בקורסים ואף לשלילות רשיון לתקופות ארוכות.


אודות מחבר המאמר:

מאמר זה נכתב על ידי ניר שלום - עורך דין לתעבורה לכתובת האתר: http://www.nirshalom.co.il לשאלות בכל נושא ניתן לפנות אליי לנייד:052-5522461 או למייל nirshalomlaw@gmail.com



דירוג המאמר: 4.0

תגובות למאמר חשוב לדעת - דיני תעבורה תגובות למאמר חשוב לדעת - דיני תעבורה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר חשוב לדעת - דיני תעבורה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא דיני תעבורה

מתי יש להיעזר בעורך דין תעבורה
ד"ר אורי עצמון - הוכחת נהיגה במהירות מופרזת
לא כדאי לנהוג בשכרות
נהיגה בשכרות זה מתכון לאסון
הקשר בין דין פלילי לדין תעבורה
עבירות מהירות
זקוקים לעורך דין נהיגה בשכרות?
עורך דין לתאונות דרכים
יש לכם בעיות משפטיות בנושא תעבורה?
עו"ד תאונות דרכים- הביטחון שלך בנהיגה
מה עושים אחרי תאונת אופנוע
היית מעורב בתאונה? אתה חייב עורך דין לתאונות דרכים
עדות חוקר פרטי נפסלה בשל מצג שווא והתחזות
מומחים מטעם צדדים בתיקים מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים
האם פגיעת מנוף הינה בגדר תאונת דרכים?

הנך נמצא כאן: חשוב לדעת - דיני תעבורה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.