אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » רוחניות והעצמה אישית » ניגוד אינטרסים, שותפות זוגית, איך לבחור שותף, איך לזהות את האינטרס הנסתר של השותף שלך, תיאום אינטרסים, טיפים לבחירת שותף עסקי, הקמת שותפות עסקית

ניגוד אינטרסים, שותפות זוגית, איך לבחור שותף, איך לזהות את האינטרס הנסתר של השותף שלך, תיאום אינטרסים, טיפים לבחירת שותף עסקי, הקמת שותפות עסקית

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: רוחניות והעצמה אישית
המאמר נקרא 864 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



איך לבחור שותף, איך לזהות את האינטרס הנסתר של השותף שלך, תיאום אינטרסים, ניגוד אינטרסים, טיפים לבחירת שותף עסקי, הקמת שותפות עסקית, מהי זוגיות טובה, נשים בטוחות בעצמן בזוגיות

וכאן אבאר את אחד העקרונות החשובים בהקמת שותפות, כגון לדוגמא שותפות עסקית / שותפות זוגית וכיו"ב. והעיקרון שאבאר אותו הפעם, הוא העיקרון שעליך להבין היטב את האינטרסים האמיתיים של השותפים הפוטנציאלים שאיתם אתה רוצה להקים את השותפות העסקית / שותפות זוגיות וכיו"ב.

והרעיון הוא, שבהקמת שותפות ובבחירת שותף עסקי / שותף לחיים / שותף זוגי וכיו"ב, המטרה שלך היא והאינטרס שלך בהקמת השותפות הוא, שהשותפות ושהקשר שבינך לבין השותפים, יתרום לך יותר ממה שהיית יכול להשיג אם לא הייתה מתקיימת אותה השותפות.

וכאשר אתה בא להקים שותפות עם מישהו, אז כלפי חוץ יש את האינטרסים הגלויים של השותפים. וכלפי חוץ כל אחד מהשותפים מציג את האינטרסים שלו. ובד"כ כל אחד מהשותפים, בודק האם יש ניגוד אינטרסים או תיאום אינטרסים ואינטרסים משותפים, בינו לבין שאר השותפים. ואת האינטרסים האלו, מעגנים ומתעדים אותם בחוזה ובהסכם שותפות כזה או אחר.

ואעפ"כ ישנם מצבים, שבהם אתה מקים שותפות עם איזה שותף כלשהו, וכלפי חוץ נראה לך שהשותפות שלך איתו יכולה לתרום לך המון, יותר מאשר אם היית בלי השותפות הזו. אבל מתחת לפני השטח, יכול להיות שיש אינטרסים סמויים ואינטרסים נסתרים לשותף שלך, שעליך לדעת את האינטרסים האלו שלו מראש, כדי שלא תגלה אותם במועד מאוחר יותר.

ואני אחדד, לפעמים נדמה לאדם, שהחוזה ושהסכם השותפות שהשותפים חתומים עליו, יכול להגן עליו מפני תככים ומזימות אפשריות מצד שותפים בעייתיים שמנסים לעקוץ אותו וכיו"ב. אך לא כך הוא הדבר. ולמה? כי זה נכון מצד אחד, שככל שהסכם השותפות יותר ברור, כך יש סיכוי גדול יותר, לכך שלא ירמו אותך השותפים שלך. אבל אעפ"כ, לא תמיד אפשר לצפות מראש את כל האפשרויות הבעייתיות שיכולות להתעורר. ולא תמיד החוזה והסכם השותפות, עוזר לך לאחר הקמת השותפות.

והרעיון הוא, שיש כאלו שבטעות נדמה להם, שההסכם והחוזה שכולם חתומים עליו, יכול להגן עליהם מפני כל צרה. והם לא חוקרים היטב ולעומק את האינטרסים הסמויים של השותפים שאיתם הם מקימים שותפות. והכל זה בגלל שנדמה להם, שהחוזה הכתוב, הוא מספיק חזק להגן עליהם מפני תככים שנמצאים מתחת לפני השטח.

והמסר הוא, שלמרות שהחוזה והסכם השותפות הוא הכרחי והוא אכן עוזר למנוע בעיות אפשריות בעתיד, אעפ"כ חובה עליך להבין ולהתבונן היטב על האינטרסים הנסתרים של אותם שותפים שאיתם אתה רוצה להקים שותפות. ועליך לוודא, שלא רק שיש התאמה בין האינטרסים הגלויים של שני הצדדים, אלא גם שיש התאמה בין האינטרסים הסמויים של שני הצדדים.

כי לפעמים כלפי חוץ נראה שמצאת שותף עסקי שיכול לתרום לך, אבל אינך יודע שאותו שותף עסקי, אין לו אינטרס זהה לאינטרס שלך. והוא מתאים את עצמו לאינטרס שלך, כדי להשיג באמצעות זה איזה אינטרס אחר שיש לו. שהאינטרס האחר הזה, לא בהכרח תואם את האינטרס האישי שלך.

וגם ברמה הזוגית ובשותפות זוגית, גם בה ניתן לראות תהליך מקביל וזהה. שכלפי חוץ לפעמים נראה שבן / בת הזוג שלך אוהבים אותך ורוצים בטובתך, אבל בתוך תוכם יש אינטרס כלשהו לנצל אותך וכיו"ב. וצריכים להיות ערניים, לא רק למה שרואים בגלוי, אלא צריך גם ראיית הנסתר, להתבונן על האינטרסים הסמויים של אותו האדם שאתה הולך להקים איתו שותפות.

ואיך אפשר לדעת לזהות אינטרסים נסתרים של שותפים פוטנציאלים? תשובה: על ידי זה שאתה שואל את עצמך ומתבונן היטב, על הסיבה שבגללה אותו השותף רוצה את האינטרס הגלוי שלו. לדוגמא: השותף העסקי שלך, כלפי חוץ משדר לך שהוא רוצה להיכנס איתך לאיזה עסק בשותפות, כדי שביחד תעשו כסף מאותו תחום עיסוק וכיו"ב. וכלפי חוץ לכאורה נראה שיש תיאום אינטרסים בינך לבינו.

אבל אם אתה חכם, אז עליך לקחת את האינטרס הגלוי שלו, שהוא להרוויח כסף מאותה פעילות עסקית, ועליך לשאול את עצמך, למה הוא רוצה את האינטרס הזה של להרוויח כסף מאותה פעילות עסקית?! ולכאורה זאת יכולה להיראות שאלה טיפשית. כי מה פתאום לשאול למה מישהו רוצה להרוויח כסף מפעילות עסקית כלשהי?! אבל אעפ"כ, אם תברר היטב את הנושא הזה, תגלה שיש המון אפשרויות לגבי מה באמת עומד מאחורי האינטרס הגלוי של אותו אדם, להרוויח איתך כסף מאותה פעילות עסקית...

המאמר מאת מאמן אימון אישי / עסקי / ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | ייעוץ זוגי, מבחן זוגיות כלים לזוגיות מוצלחת, יחסי גומלין בזוגיות, דרכים לתחזק זוגיות, חוסר חשק לזוגיות

הכנס לאתר ותהנה מעוד ייעוץ גירושים, חוסר ביטחון במערכות יחסים, מאמן אישי, הקמת שותפות עסקית, לזהות את האינטרס הנסתר, אושר, בחירת שותף, הקמת שותפות עסקית, הקמת שותפות, ניגוד אינטרסים ועוד ...



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר ניגוד אינטרסים, שותפות זוגית, איך לבחור שותף, איך לזהות את האינטרס הנסתר של השותף שלך, תיאום אינטרסים, טיפים לבחירת שותף עסקי, הקמת שותפות עסקית תגובות למאמר ניגוד אינטרסים, שותפות זוגית, איך לבחור שותף, איך לזהות את האינטרס הנסתר של השותף שלך, תיאום אינטרסים, טיפים לבחירת שותף עסקי, הקמת שותפות עסקית

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר ניגוד אינטרסים, שותפות זוגית, איך לבחור שותף, איך לזהות את האינטרס הנסתר של השותף שלך, תיאום אינטרסים, טיפים לבחירת שותף עסקי, הקמת שותפות עסקית. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא רוחניות והעצמה אישית

האם האדם הסופי יכול לתפוס את האין סוף?
קלפי נפלאות - קלפים טיפוליים של האמנות אורית מרטין
לשון הרע
נשמתך היא חלק ממך
המוח והלב
השינוי הקוסמי חזרתה של האנרגיה הנקבית לכדור הארץ
מה זו העיפות והכבדות הזו שאני מרגישה
זמן של חסד ופתיחת שערי גן עדן
למה אני מרגיש/ה מאותגר/ת בתקופה האחרונה?
ההחמצה הגדולה שלנו בחיים
המסע האישי שלי
האינטואיציה - הערך השלם
עולם מאוחד ולא אחיד
ביטחון עצמי ומודעות עצמית
חוש השמיעה שבלב - פרשת עקב

הנך נמצא כאן: ניגוד אינטרסים, שותפות זוגית, איך לבחור שותף, איך לזהות את האינטרס הנסתר של השותף שלך, תיאום אינטרסים, טיפים לבחירת שותף עסקי, הקמת שותפות עסקית.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.