אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » רוחניות והעצמה אישית » שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? ומה ללמוד מהם? חלק 1

שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? ומה ללמוד מהם? חלק 1

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: רוחניות והעצמה אישית
המאמר נקרא 838 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? ומה ללמוד מהם? חלק 1

שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? וכיצד יש ללמוד מהם על עצמנו?

במאמר הזה נדבר על שינה, חלומות, זיכרון החלומות, פירוש חלומות, ועל אנלוגיה של כל עניין השינה והחלומות לחיי השגרה שלנו העבודה וכולי.

כאשר אנחנו ישנים המוח שלנו ממשיך לעבוד. וכידוע המוח שלנו חושב כל הזמן ומשם בעצם באים החלומות. ישנם חלומות שאנחנו זוכרים וישנם חלומות שלא. ישנם חלומות שאנחנו זוכרים רק חלק מהחלום, ישנם חלומות שאנחנו זוכרים רק את התחושה של החלום ואת הנושא שלו, בקיצור כאשר אנחנו מתעוררים ישנן רמות שונות של זיכרון שלנו מהחלום. ובמה הדבר תלוי, מהו הגורם לעד כמה אנחנו זוכרים את החלומות שלנו?

התשובה על כך היא, כי הזיכרון שלנו את החלומות משעת השינה תלוי ברמת העומק של השינה.

כאשר אדם הולך לישון כאשר הוא "סחוט" ו"גמור" אז השינה בד"כ ממש עמוקה וממילא האדם לא ממש זוכר את מה שהוא חלם.

לעומת זאת כאשר אנחנו לדוגמא תופסים תנומה קלילה, או באופן זהה הולכים לישון לא כאשר הגוף "גמור" אלא הולכים לישון מתוך נחת ובצורה רגועה וטובה, על ידי זה השינה אינה עמוקה ועל ידי זה ניתן לזכור טוב יותר את החלומות.

נמצא אם כן, כי עומק השינה הוא המשפיע על הזיכרון שלנו את חלומות השינה.

ניתן אפילו לומר, כי ככל שהשינה של האדם רגועה יותר ופחות עמוקה, כך הוא מסוגל אפילו להיות "ערני" במהלך השינה. מה ז"א?

ז"א שהוא מסוגל במהלך השינה להבין כי בעצם הוא במצב של חלום ולא של מציאות. לעומק של שינה יש רמות כמובן. לדוגמא, עוצמת הקול הנדרשת כדי להעיר אדם משנתו משתנה לפי עומק השינה ורמת ה"ערנות" שלו תוך כדי השינה.

ישנם אנשים שאתה יכול להעיר אותם והם ינהלו איתך שיחה ערנית לחלוטין תוך שניות וישנם אנשים שלוקח להם המון זמן להתאושש מהשינה ולהיכנס לריכוז. הדבר כמובן תלוי ברמת הערנות של האדם תוך כדי השינה וברמת העומק של השינה.

ככל שאדם ערני יותר תוך כדי השינה (אבל עדיין ישן ונותן מנוח למוח ולגוף), כך הוא מסוגל לשלוט בחלומות שלו תוך כדי חלום, כי הוא מסוגל תוך כדי שינה להבין לדוגמא שהחלום הוא רק חלום ועוד.

ז"א שהבנו כי כדי לזכור חלומות יש צורך ללכת לישון כאשר האדם עדיין לא עייף לחלוטין, מה שגורם לשינה להיות פחות עמוקה ועל ידי זה ניתן לזכור את החלומות ולשמור על רמת עירנות מסוימת גם תוך כדי השינה. אך מהי משמעות החלומות? מהם אומרים על האדם? מה ניתן ללמוד מהם? לשם כך כמובן צריך להבין מה גורם לנו לחלום חלומות מסוימים וממילא נבין מה ניתן ללמוד מהחלומות שלנו ככל שנזכור אותם יותר.

ומה בעצם יוצר את החלומות? כידוע לתודעה של האדם יש רבדים שונים, של מודע ושל תת מודע. בשעת השינה הרובד של המודע נמוך יותר (אדם מודע לעצמו פחות אך עדיין מודע לעצמו, כגון הוא לא מתעורר מרעש קל, אך מתעורר מרעש חזק וכיו"ב) ואז קורים שני דברים. מאחר שרמת המודע של האדם נמוכה יותר, אז מצד אחד הוא נכנס לעולם הדמיון ומסוגל לחלום על דברים שמציאותית לא מסוגלים להתחרש, אך מצד שני מה שיוצר את החלומות הוא התת מודע, כי הרי המודע חלש יותר.

ז"א כאשר האדם ישן, רמת המודעות שלו נמוכה יותר, ואז התת מודע של האדם יוצר לו חלומות בעולם הדמיון. ומהו אותו תת מודע שיוצר לנו את החלומות בשעת השינה?

בחינוך ילדים ידוע כי אם ילד מתעורר בשעת השינה בגלל חלומות מפחידים וכיו"ב, הרי שהדבר בד"כ מעיד על כך כי יש משהו שמציק לילד כאשר הוא ער במשך היום.

ז"א הילד במשך היום חווה כל מיני חוויות, וישנן חווית לא כ"כ טובות שהוא חווה במשך היום, אלא שבמשך היום הוא מדחיק אותן. בשעת השינה הילד כמובן לא מסוגל להדחיק את אותם פחדים שיש לו בתת מודע במשך היום ואז הם מוצפים ועוד ברמה של דמיון אל החלומות שלו מה שיוצר עבורו חלומות מפחידים. לדוגמא: ילד שמציקים לו בבית הספר / גן.

אז כאשר הוא ערני במשך היום, ברמת המודע שלו הוא לא נהנה מכך, וברמת התת מודע שלו יש לו לדוגמא חרדות ופחדים סמויים ממה יכול לקרות לו מאותם אלו שמציקים לו בבית הספר. אלא מה, שבמשך היום הרובד של הפחדים שלו בתת המודע לא ממש באים לידי ביטוי גלוי, אלא הם מודחקים בגלל הדברים שהוא עושה. כאשר הילד הולך לישון ואז אין לו דברים שמסיחים את דעתו, אז התת מודע מקפיץ את המחשבות החוצה ויוצר חלומות מפחידים.

אוסיף רק נקודה מסוימת, כי גם כאשר הילד אינו ישן, עדיין הפחדים והעצבים שיש לו בתת מודע, דווקא כן באים לידי ביטוי בכך שלדוגמא הוא כועס יותר / עצבני יותר בבית, אבל עדיין הם לא באים לידי ביטוי באותו העוצמה שהם באים לידי ביטוי בשעת השינה.

אותו הדבר כמובן אצלנו המבוגרים.

כאשר אדם ער, האדם חווה כל מיני אירועים במשך היום שיוצרים אצלו תחושות וחווית שונות. לא בכל האירועים יש לאדם זמן להתעמק במשך היום וממילא הדברים שמטרידים את האדם עוברים לאגף התת מודע בלבד, ובאים לידי ביטוי בעצבים וכעס וכיו"ב במהלך היום, אך לא בצורה חזקה כמו בשעת השינה.

ובמאמר מוסגר זה מסביר מדוע אנשים שיש להם חרדות, מדוע החרדות חזקות מאוד בשעת השינה, כי אז אין מה שידחיק את הפחדים שיושבים בתת מודע. ולכן בד"כ החרדות שיש לאדם כאשר הוא ער, הן חזקות יותר דווקא בלילה ולא בבוקר. כי בבוקר אומנם האדם חרד, אבל יש לו את העבודה על הראש שהוא צריך להגיע אליה וכולי, אבל אחרי יום העבודה, אז אין לאדם משהו חיובי שיסיח את דעתו ולכן החרדות חזקות יותר דווקא בשעת הלילה.

נחזור לעניינו כל מה שאדם חולם בלילה אלו דברים שבאים מהתת מודע שלו אל החלום. וההוכחה הפשוטה ביותר לכך היא, כי אדם לעולם לא יחלום לדוגמא על פיל שנכנס בתוך חור של מחט או על עץ בגינה שעשוי מזהב. ולמה?

כי על דבר כזה האדם לעולם לא חושב במשך היום.

ז"א שכל הדברים שמוצפים אצלנו בשעת השינה, הם אינדיקציה טובה מאוד לדברים שרצים לנו ברמת תת המודע במשך היום.

וברמה הפרקטית זה אומר, כי אם לדוגמא אדם בשעת השינה חולם שיש לו מריבה רצינית עם מישהו, הרי שזה אומר שבתת המודע של האדם יש משהו שמציק לו לגבי מערכת היחסים שלו עם אותו האדם. וכן הלאה לגבי כל תחום. וכמובן שהנושא נכון גם להפך, אם יש לאדם חלום חיובי על משהו, זה אומר שבתת המודע של האדם יש רגשות חיוביים כלפי אותו הדבר רק שלפעמים הם לא באים לידי מימוש ברמת המודע ובמציאות אלא רק ברמת התת מודע ובשעת החלום.

נמצא אם כן, כי לחלומות שלנו יש משמעות רבה, מאחר שהם חושפים בפנינו את הנושאים שרצים אצלנו במשך היום ברמות עמוקות יותר של התת מודע. ולכן רצוי מאוד ללכת לישון בצורה רגועה ולא כאשר האדם עייף לחלוטין, כי זה מאפשר לאדם לישון בצורה עמוקה פחות ועל ידי זה לזכור את החלומות שלו יותר ולהסיק מכך את המסקנות הנדרשות כאשר הוא מתעורר ולדעת במה לטפל ברמה האישית.

לדוגמא, אותו אדם שחלם כי הוא היה במריבה עם מישהו, הרי שכאשר הוא מתעורר הוא צריך לבדוק כיצד הוא משלים עם אותו אדם ברמת תת המודע שלו ומוציא מהתת מודע שלו את המריבה עם אותו אדם. אדם שחולם לדוגמא על בעיות במקום העבודה, הרי שיש לו בתת מודע פחדים מאותם בעיות וזה בטוח בא לידי ביטוי גם במשך היום, אלא שהאדם לא מצליח לשים לכך לב מאחר שזה מודחק ולא מחודד. ולכן הדברים האלו פשוט באים לידי ביטוי בשעת השינה. שינה + חלומות. מה יוצר אותם ? כיצד לזכור אותם ? וכיצד יש ללמוד מהם על עצמנו ? חלק 2.

המאמר מאת ידע - הדרך שלך להצליח

הכנס לאתר וקרא עוד מאמרים על רוגע, חינוך / הוראה, משמעות, חרדות ועוד ...



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? ומה ללמוד מהם? חלק 1 תגובות למאמר שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? ומה ללמוד מהם? חלק 1

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? ומה ללמוד מהם? חלק 1. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא רוחניות והעצמה אישית

האם האדם הסופי יכול לתפוס את האין סוף?
קלפי נפלאות - קלפים טיפוליים של האמנות אורית מרטין
לשון הרע
נשמתך היא חלק ממך
המוח והלב
השינוי הקוסמי חזרתה של האנרגיה הנקבית לכדור הארץ
מה זו העיפות והכבדות הזו שאני מרגישה
זמן של חסד ופתיחת שערי גן עדן
למה אני מרגיש/ה מאותגר/ת בתקופה האחרונה?
ההחמצה הגדולה שלנו בחיים
המסע האישי שלי
האינטואיציה - הערך השלם
עולם מאוחד ולא אחיד
ביטחון עצמי ומודעות עצמית
חוש השמיעה שבלב - פרשת עקב

הנך נמצא כאן: שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? ומה ללמוד מהם? חלק 1.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.